Sunday, April 3, 2011

Evropski judo kup za seniore i seniorke - Sarajevo open 2011

Danas je nakon dva dana natjecanja u KSC Ilidza zavrsen sesti po redu "Evropski judo kup Sarajevo Open 2011".

Turnir iz kalendara Evropske judo unije u izvanrdnoj organizaciji judo saveza BiH i judo kluba Nippon iz Sarajeva prisustvom su uvelicali uz domacu i 23 evropske drzavne selekcije. Izmedu koji je najbolji rezultat napravila reprezentacija Velike Britanije sa osvojena 4 zlatna i 3 bronzana odlicja, iza odmah slijedi reprezentacija Hrvatske sa 3 zlata i 3 srebra, dok je Slovenija na trecem mjestu 1 zlato, 2 srebra i 5 bronzi.

Treba ipak naglasiti da svjetske judo sile kao sto su Poljska i Rusija u Sarajevo nisu doputovali sa top takmicarima sto i njihov rezultat pokazuje, respektivno 4. i 5. mjesto. Slijedi Crna Gora, Austrija, Danska, Njemacka, Rumunija, Madarska a zatim na 12. mjestu selekcija BiH sto kao domacin i nije najbolji rezultat.

Trebam istaknuti da dama bh sporta Larisa Ceric nije nastupila zbog postoperativnog perioda i da je prestavnik BiH Ibro Miladin ostvario znacajnu pobjedu u karijeri protiv mladog Madarskog sampiona Barna Bora. Kojom je opravdao svoje mjesto u selekciji za prestojece evropsko, odnosno uz bolje pripreme svjetsko prvesntvo koje se odrzava ove godine krajem Avgusta u Francuskoj.

Sve pohvale idu i televiziskoj ekipi TVSA koji su uvelicali i omogucili direktan prenos preko interneta istinskog judo dogadaja uz solidne komentare Fikreta Becica Fice.

Ovdje su kompletni pojedinacni rezultati za sve težinske kategorije...

No comments: